Sen sist

I förra veckan (6-12 december) gjorde  vi bland annat en utflykt till självaste ullared/gekås. Kom hem med hela 5 stora påsar fulla med bland annat julklappar, kattmat, ny julstjärna, en ny aquatexjacka till mig och så självklart blev det "lite" plastpåsar och bakplåtspapper. Ha ha! Daniel som aldrig har varit där tyckte hör och häpna att det var ganska roligt. Det blev en ganska lång dag eftersom vi åkte 5:00 på morgonen och kom hem vid 22:30. Trots detta var både jag, Daniel och min syster rätt så trötta men nöjda med dagen.



Resten av veckan innehöll bland annat julmarknad på olstorp i Tidan. Det var väldigt mycket folk och jag tror att både försäljare och kunder var väldigt nöjda. Dock blev det väldigt kallt framåt kvällen, fast jag hade rejäla skor, varma strumpor och långkalsonger. Tur var väl det att jag för det mesta stod och sålde glögg så jag hade både varm dryck och en eld att värma mig vid emellan kunderna. Slutet av veckan blev den onyttigaste då vi firade Daniels styvfar Klaus som fyllde år i veckan. Så det blev en och annan tårtbit som slank ned.


Nu i veckan (13-19 december) har bland annat bestått av pepparkaksbak, bildredigering och lucia. Veckan började med att jag drog upp sambon ur sängen strax innan 7:00 för att se luciafirande på tv. Det var ganska mysigt med både morgonrock, lussebulle och varm choklad. Minus var kändisframträdanden och Plus var Lennart Jähkel som berättade legenden om Lucia

Dessutom satt jag och störde mig på att hon som var lucia inte sjöng överhuvudtaget.

Vad har hon för uppgift att stå och se vacker ut i en hel timme??

Resten av veckan har jag suttit och redigerat och bränt ut alla 180 bilder från bröllopet mellan Hanna och Micke. 360 bilder är det egentligen, eftersom jag gjorde nästan alla bilder i svartvitt också. Då drar jag inte bara ner färg-mättnaden utan jag gör mer korrigeringar än så. I alla fall var jag och lämnade över dem nu i veckan. Passade på att titta på de bilder som togs av deras bröllopsfotograf. Micke och Hanna var verkligen jättefina <3 Sedan har jag suttit och redigerat flera bilder av Miranda och Jonas. Tyvärr orkar jag inte sitta lika länge vid datorn numera har börjat få ont i längdryggen igen och kan bara sitta korta stunder vid datorn =( Men fint blir det!


Den bästa överraskningen kom faktiskt från min arbetsgivare och årets julklapp till alla medarbetare.

En generös julklapp!! Ett kameraobjektiv


Fortsätt scrolla!


























































































Gick ni på det?
Det är faktiskt en väldigt rolig julklapp. En mugg i form av att kameraobjektiv.

Canon förstås!
Det enda tänkbara!


Nu blir det att se semifinalen i handboll

So long!

Måndag

Då var det måndag igen..Märker ingen större skillnad, nu när man inte jobbar så ofta längre.
Helgen som varit såg ut så här:
Fredag: Satt i photoshop större delen av dagen,då Daniel var i skolan. Fick lite mänskligt umgänge i någon timme innan han drar iväg igen för att filma till hans grupps projektarbete. Så det blev ensamt fredagsmys med chips och mjölkchoklad framför idol. Helt klart rätt personer till final!


Bildtext: Satt och lekte en hel del, prova lite tutorials. I den här bilden har jag lagt make.up i photoshop. ( Den högra halvan av ansiktet.)



I Lördags: Var det terminsavslutning för scoutkåren. Mycket trevligt. Mötet avslutades med julegröt och skinksmörgås :) Sedan for vi åter tillbaka till Skövde. Handlade, träffade min familj som var o skoshoppade. Väl hemma satte jag igång med lussebaket medan Daniel tentaläste. Tre timmar senare var  jag/vi klara med både, tvätten, lussebaket och tentapluggandet. Resultat: Ren tvätt, ca 60 lussekatter och (ärligt talat vet jag inte hur långt Daniel kom i sitt läsande)
Bildtext: Bilden är tagen med min iphone.


Bildtext: 2 down, 2 too go!

I söndags: Foto hela dagen hemma hos Miranda och Jonas. Resulterade i över 200 bilder, varav 22 som jag ska redigera. Lägger upp ett par bilder senare av dem ( om jag får lov av Miranda och Jonas)

I veckan: Ska redigera klart bilder på Miranda och Jonas, åka till ullared, baka pepparkakor, än så länge..
So long!

Torsdag

Oj, oj vad mycket kaffe jag har druckit idag. Koffeinkick, Javisst!

Jag har nu nästan gjort klart alla bilder till Hanna och Mikael. Ja, jag vet att det har tagit sjukt lång tid. Jag får väl ursäkta mig med att jag jobbade så mycket som skolfotograf att jag inte hade orken till att redigera bilderna.Det är väl så att när man jobbar med något man älskar, så blir det väl för mycket av det goda helt enkelt.

Bilderna skulle i alla fall varit klara till kalmarresan, så alla kunde få varsin skiva. Men det var då jag klantade mig i lightroom, så just då trodde jag att jag fick göra om alla bilderna igen. Men nu verkar (hoppas jag) det som att det går att återställa allt genom ett par klick i programmet. Ska prova att exportera bilderna senare ikväll, när Daniel är med och kollar så jag inte klantar mig igen :p. Sen är det bara lite småfix i photoshop, sen är jag klar!

Sen på söndag är det fotosession med Miranda och Jonas =) Det ska bli superkul!

Plöjer just nu igen tidningen fotoguiden och hittar många bra tips, men jag ser också väldigt många saker jag skulle vilja ha! Tänk om någon kunde ge mig en massa pengar!


Om någon undrar så lyckades jag få med Daniel ut på en liten promenad igår.
Undrar om jag har samma tur ikväll ?!
So Long!

Onsdag

Jag har sovit jättedåligt inatt, drömde en massa konstiga drömmar. Det mesta handlade om mitt jobb å min utrustning. De drömmarna inträffar ganska ofta, då jag sover oroligt..Hmm..?
I alla fall jag kom i alla fall ur sängen vid 10-tiden. Stackars Daniel knatade till skolan tidigt imorse, i hela 20  minusgrader..Kallt!
Efter frukost och lite bloggtittande knatade jag ner till stan och mötte upp Daniel.
Vi gick på jakt efter en ny adventsljusstake. Till slut efter noga övervägande hittade jag/vi en som vi/jag gillade


Vad tycks ?
Bildtext: Lekte lite i photoshop..
Ne, nu ska jag dra på mig termobyxorna och försöka få med mig Daniel ut på en liten promenad i detta kalla väder. Tror ni att jag lyckas?

So Long!

RSS 2.0