Struligt

Suck mitt under snöovädret i helgen, så f*ckade vår dator ur fullständigt. Internetserven funkade inte, det gick segt, ja allt gick åt skogen. Daniel satt ett par timmar och försökte hitta felet. Till slut så fanns det inget annat att göra än att göra en komplett back-up och sedan installera om windows. Detta tog ju ett par timmar och i samband med det dåliga tv-budet, så tog vi fram den hederliga kortleken och spelade. Det var faktiskt trevligt att för en gång skull ha roligt utan all j*vla teknik,som ändå aldrig funkar..

En annan positiv sak som har hänt är att min chef ringde mig i fredags. De var nöjda med mig och vill att jag fortsätter jobba hos dem, ett år till. I brist på annat samt att det är väldigt lärorikt jobb så tackade jag ja till detta. Dessutom fick jag en löneförhöjning på hela 23 % ( om jag nu hörde rätt, var lite brusigt emellanåt i telefonen) Så mitt i allt strul, så kom det något positivt.
Jag har ingen bild att illustrera med än..Daniel har inte hunnit installera lightroom och photoshop än. Jag fotar i enbart raw-format och det går inte öppna i typ paint :P Så det dyker upp lite mer bilder i nästa inlägg, hoppas jag =)

Nya tag

Sen senast:

I fredags var som jag skrev i förra inlägget på möte och på lite shopping. Senare på kvällen fick vi lite kvällsbesök av Emma, jonas och Kegel.Jonas sov över för att han skulle åka till Helsingborg dan efter.

I Lördags kom Carina och Klaus på lite förmiddagsfika. De hade med sig termobyxor och lite ved som vi skulle ha på söndan. Senare på kvällen var jag bänkad framför melodifestivalen. Den här deltävlingen var lite bättre än den första. De jag hejade på, gick vidare till final. Dolphsketchen var helt underbar, tyckte dock inte om Anja Pärsons imitationen.

I söndags var det ju Alla hjärtans dag. Vi firade den med att åka upp till tiveden med varm choklad och mackor. Vi har ett litet smultronställe som är jättemysigt där uppe. Vi var nämligen där förra året också. Jag trodde faktiskt inte att vi skulle få så bra väder, eftersom dan började så mulet. Men väl där så sprack solen upp och det var nog första gången på länge, som jag upplevde att solen värmde :)



Det var inte det lättaste att ta sig fram:




I måndags kördes det ett hårt innebandypass som vanligt. Vilket resulterade i ett par blåmärken lite varstans på kroppen.Dock ingen träningsvärk idag.Idag, Tisdag har jag sett reprisen av guldåket av Charlotte Kalla ! Vilken tjej! Otroligt härliga bilder.Igår var det en helt vanlig dag, åkte och handlade lite mat, åt mat, städade, skickade in några ansökningar, tvättade lite tvätt. En helt regular day.
Jag har haft helt ärligt talat ett par hysteriska utbrott på vår dator. Webbläsare som plötsligt lägger av, seg i photoshop och krånglar med blogg.se också. Idag går det hyfsat, men ändå. Vem var det som sa att tekniken skulle göra allt så mycket enklare...Hmm..
( tavlorna jag köpte -se föregående inlägg)



Fredag

Oj, oj kunde inte sova alls i natt, utan låg och vred mig fram till två, halv tre. Det var inte så gött att behöva gå upp vid 8. Jag är sådan planerare, organisatör kalla det vad ni vill. Jag var klar för att åka ner till stan vid 9, fast jag inte skulle vara där förrän 10. Jag kunde ju fått sova en halvtimme till, men det tycket inte "för säkerhets skull" "Bättre att vara ute i god tid ä sent" jaget. En annan hemlighet och kanske lite skum sak om mig, är att jag älskar att skriva listor av alla det slag.
Jag är en " Monica" från Vänner fick jag höra av Hanna igår. Vi var en runda på stan ,för hon behövde inhandlade diverse grejor och jag var smakråd och moraliskt stöd. Det var görtrevligt.


Vaknade upp till den här synen, så då var man inte lika trött längre.





Fika är ett måste.

Det som har hänt hittills idag förutom min dåliga nattsömn är lite shopping och möte.
Jag hittade tre jättefina tavlor som bara kostade 25:- styck. De ska vi hänga i sovrummet.
Sen inhandlades det lite smått och gott till söndag (14:e), så det kommer bli så bra.

Ja, ja nä dags och ta tag i den där tavelupphängningen.



Update

Jag försökte blogga igår när jag kom hem. Men blogg.se ville inte samarbeta med mig då. I alla fall mitt illamående gick slutligen över igår, efter ett par timmar. Jag förstår fortfarande inte varför jag mådde så.Så eftersom jag mådde bra/bättre på em, så vi åkte till Hjo för att hjälpa Daniels syrra med hennes dator. Kvällen avslutades med vaniljglass och varma jordgubbar hemma hos Daniels mamma, carina.



Lekte med ett par gamla bilder i photoshop häromdan.



Usch !

Aj, aj

Vaknade med världens magknip idag som gick över till illamående. Så Daniel fick åka och handla själv.Förstår inte varför jag mår dålig och något roligt är det inte heller.Jag får väl göra som jag brukar göra när jag mår dåligt. Att ignorera det så försvinner det.Vi får väl se om min metod hjälper.

Slösöndag

Idag har det varit en riktigt slö dag. Är lite besviken på mig själv, eftersom jag hade en lista på en massa grejor jag borde gjort.Men på grund av ett & annat blev det inte så.Jag har åtminstonde inte haft samma otur som inte mitt senaste inlägg.

Det har faktiskt varit en riktig bakarvecka hemma hos oss.

Daniel gjorde en omgång små rågbullar. De tog ju slut på typ 3 dagar. Sedan på onsdagen så bakade Daniel gröttekakor ( heter tydligen så). De är ganska enkla att göra också. Enkelt förklarat så gör man en havregrynsgröt och tillsätter jäst sirap och mjöl.  Låt dem jäsa och sen in i ugnen. Klart!


Hur enkelt som helst !









Nu ikväll blev jag jättesugen på muffins, så det blev några med kakao och chokladbitar i mitten.Ska prova med banan nästa gång tror jag. :)


Hur bra som helst!





Nu i veckan blir det nog inget mer bakande. Det finns knappt någon plats i frysen.
I kommande veckan blir det i stället:

- Träning
- Träffa hanna och hjälpa en henne med ett par saker.
- fixa med en del scoutrelaterade saker.
- söka jobb (som vanligt)





Lagen om alltings j*vlighet råder i mitt hem

Åh!

Idag är en sådan dag som man önskar att man aldrig vaknar upp till.

Dagen börjar inte bra. Se lista

1. Ingen mjölk till frukosten, äter vatten och bröd so to speak.
2. Får höra att mamma & pappa har haft skorstenseld igår kväll/natt. Brandkår & hela skiten var där. Värsta rabaldern upp och nedför trapporna upp på vinden, ner i källaren, upp på taket you name it.
3. Min a-kassa krånglar massor med mig. ÅH orkar!
4. Vädret! behöver jag säga mer.
5.Daniel råkar låsa in sina bilnycklar i bagaget när han var och handlade. Pappa fick rycka ut och "leka biltjuv". Lyckligtvis sitter spaken till bagageluckan intill förarsätet precis vid dörren. Så pappa och Daniel lyckades krångla in en ståltrådsvajer via fönstret och ned till spaken. Å vips så var bagageluckan öppnad. Tur i oturen stod vår bil parkerad i ett parkeringshus. Så det snöade åtminstonde inte på dem.:)
6. Photoshop krånglar med mig så in i!!! Hänger sig, slutar fungerar helt plötsligt tre grr i rad. Jag blir tokig

(kass kvalité jag vet.) Daniel skottar så fint.




Vaknade upp till detta på sovrumsfönstret


Den här balkongen var nyskottad och fullkomligt ren från snö igår!


alla som har hört om Lagen om alltings j*vlighet, vet att den existerar och tydligen har den valt att stanna hos mig idag. Suck ! Ni som inte vet..Ja hur ska man...hmm...Äh ! googla det..
Ne, ska banne mig gå och lägga mig innan det händer något mer. Jag får väl hoppas att morgondagen blir bättre. Annars tänker jag banne i mig stanna inne resten av veckan. Punkt slut !


städ & bröd

Dagens Positiva: Ingen träningsvärk från gårdagens innebandypass.
Dagens Negativa: Tråkigt och mulet väder.


Oj Oj
. Idag har man varit riktigt flitig. Jag gick upp halv 8 och fixade frukost på sängen till min förkylda sambo.
Sedan drog vi iväg och handlade och kikade på nya jeans till Daniel. Han hittade inga han ville ha tyvärr.

Sedan när vi kom hem med alla varor fick jag för mig att vi skulle storstäda köket. Så fram med trasor,rengöringsmedel etc. Jag gjorde rent lådor och Daniel skar till plastunderlägg till lådorna. Jag rensade skåpen så att vi fick två hyllor helt lediga. Sedan tvättade jag rent luckorna och fronten av kylskåpet. Imorrn blir det rengöring av fläkten och kanske bakom den läskiga spisen..

Har en ny favvo: mina hello kitty tofflor som jag fyndade på h&m för dryga 50-lappen och fullkomligt älskar. Så de knallar jag runt i här hemma dagligen. Har aldrig varit en "toffeltjej" mer än barfotatjej. När jag var mindre och bodde hemma sprang jag och grannen alltid barfota på sommaren oavsett underlag. För de som inte vet har vi en grusgång fram till entrédörren. Jag brukade kuta över den med mina bara små fötter. Mmm peeling för fötterna i ultra speed =)




Min sambo är ännu duktigare än en själv idag. Han står o bakar bröd till oss. Man brukar ju säga att kvinnor kan.. Men jag tycker att: MÄN KAN OCKSÅ !








Imorrn ska jag nog ta och gå upp lika tidigt. Dags att skapa lite bättre rutiner och det är väl lika bra att vänja sig när man ska börja jobba igen. Vet nu att jag har tre dagars inbokade jobb. Så det känns great! 

Nä, Nu ska jag rusa till ICA och köpa Cola eller kanske en fanta exotic.. Äh nått blir det i alla fall.


Nostaligi - Någon som känner igen sig ?


Förr oss födda på 80-och 90 talet !

Det var ju faktiskt...


-Vi som "knackade på" hos våra kompisar utan förvarning när vi ville träffa dem
-Vi som slog in skolböckerna i fina papper/skydd för att vi behandlade dem med respekt
-Vi som skickade in cola-korkar för att vinna ett telefonkort
-Vi som på egen hand klippte i våra jeans innan de började säljas söndertrasade
-Vi som har sparat en blå/röd kudde fylld med märken såsom silverfisken och baddaren
-Vi som någon gång har haft en OKEJ poster upphängd på väggen
-Vi som samlade på allt - främst kapsyler och sudd
-Vi som på egen hand lärdes oss datorer/internet/fildelning
-Vi som upptäckte erotik genom ryska posten och snurra flaskan
-Vi som jublade när gröna/svarta tavlan bytades ut till whiteboards i skolan
-Vi som fyllde våra cykelhjul med kulor för att det skulle låta så mycket som möjligt när vi flög fram
-Vi som samlade på grodor/pingviner/lejon och elefanter från kinder äggen
-Vi som trodde att vi skulle bli rika när vi efter många år skulle sälja våra kulor, ishockeykort och pogs
-Vi som samlade på spice girls och backstreetboys-kort
-Vi som spelade in musik på kasettband genom radion
-Vi som läste OÄ i skolan
-Vi som smaskade omkring med Jenka, Shake eller Hubba Bubba i munnen
-Vi som läste Lyckoslanten
-Vi som fick köpa en piggelin för 4 kr.
-Vi som tyckte Aaron Carter var snyggast i världen
-Vi som inte fick slänga maten eftersom det fanns barn i Afrika som uppenbarligen var hungriga
-Vi som tyckte det var värt tiden det tog att surfa med 56k-modem
-Vi som använde telefonkiosk innan mobilerna kom
-Vi som fick förbud att använda tamagoshi på lektionerna
-Vi som älskade max antal växlar på cyklar
-Vi som knappt körde andra spel än tetris på gameboy
-Vi som var de som började med lunarstorm och vi som tog jävligt lång tid på oss innan vi hade hjärtat att sluta med det
-Vi som vara jäkligt skeptiska till MSN när det kom då MIRC faktiskt fungerade alldeles utmärkt
-Vi som såg Agneta Sjödin som programledare i småstjärnorna, och aldrig förstod hur fort barnen kunde förvandlas till stjärnor
-Vi som grävde oss ner i GB-glassen "Skattkistan" med den lilla spaden för att komma åt leksaken som låg under.
-Vi som lärde oss hantera MS Dos för att kunna spela pc-spel
-Vi som hade Alice Bah som "programledare" i disneydags
-Vi som lärde känna Robert Gustavsson genom Björnes Magasin och inte Parlamentet
-Vi som går igång på "När du hör den här signalen... *pling* ...när du hör den signalen, då vet du att det är dags att vända blad. Då börjar vi..."
-Vi som var tvungna att blåsa i våra nintendospel för att de i överhuvudtaget skulle fungera, teknik: kraftigt men utan salivstänk
-Vi som hade Fred Flinta som tryck på flintasteken
-Vi som såg tv-programet Gladiatorerna innan det kom tillbaka på 2000-talet
-Vi som i våra busringningar aldrig lyckades lika bra som Hassan gjorde på radio
-Vi som käkade Raider och inte Twix!
-Vi som hade en dubbelt så bred skateboard än vad man har idag
-Vi som var med då macken Texaco bytte namn till Preem
-Vi som tyckte att vi var extremt välberesta genom timmar framför BackPacker (1 och 2)-Vi som hade bänkar med lock på
-Vi som åkte rullskridskor med 2 hjul fram och 2 hjul bak
-Vi som fick onödigt mycket information om att vi skulle ringa 112 i stället för 90 000
-Vi som gjorde fingerlekar med garn" såsom vaggan, eifeltornet,fiskenätet
-Vi som kunde ringa in och få chansen att spela Hugo i direktsändning (och tycka alla andra var så dåliga) för att vinna sega råttor av Sofi Propp
-Vi som vet hur man gör popcorn på spisen
-Vi som följde programmen "En fyra för tre", "Vänner&Fiender", "SOS", "Det kommer mera" och "Nu eller aldrig"

RSS 2.0